Αβγοσαλάτα με αγκινάρες

08.06.2010

Yλικά

  • 4 αγκινάρες φρέσκες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 8 αβγά βραστά
  • 1 καρότο χοντροτριμμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμμένο

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού και μία κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν ώσπου να τις καθαρίσουμε όλες. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ξίδι για μία ολόκληρη νύχτα. Βγάζουμε τις φέτες αγκινάρας από το ξίδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της sauce. Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας και τις αγκινάρες σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη sauce που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Μπορούμε να κάνουμε την αβγοσαλάτα και με αγκινάρες κονσέρβας, αλλά θα πρέπει να τις στεγνώσουμε καλά προτού τις χρησιμοποιήσουμε.