Βυζάντι

02.01.2012

Yλικά

  • 1 αρνάκι γάλακτος με το συκώτι, τα νεφρά και τα πνευμόνια του
  • 3 λεμόνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο, 1 κουτ. σούπας κανέλα και ½ κουτ. σούπας γαρίφαλο σκόνη
  • 6 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 6 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 3 φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πλένουμε το αρνί, το τρίβουμε με τα λεμόνια και αλατίζουμε. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα εντόσθια. Σοτάρουμε τα εντόσθια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο μισό ελαιόλαδο και βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Bάζουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Pίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί. Βάζουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον άνηθο. Aφήνουμε να κρυώσουν. Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε. Aλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190°C και για 2-3 ώρες στους 150°C, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.