Ριγκατόνι σε Pesto με δυόσμο και λεμόνι

29.08.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ριγκατόνι

ΓIA TO PESTO

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους + το ξύσμα από τα 2)
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Χτυπάμε στο πολυμιξεράκι το σκόρδο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε διαδοχικά τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, το αλατοπίπερο και το τυρί μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Aν δούμε ότι το μιξεράκι δυσκολεύεται, προσθέτουμε λίγο παραπάνω υγρό, ελαιόλαδο ή χυμό λεμoνιού. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά με το pesto. Σερβίρουμε με πιπέρι και μερικές φλούδες κεφαλοτύρι επιπλέον.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ