Κοτομπιφτέκια με σάλτσα ντομάτας

21.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25-30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓIA TH ΣAΛTΣA

  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το πράσο και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνουμε το σκόρδο και το πράσο που σοτάραμε, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το κόλιαντρο και αλατοπίπερο. Zυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ίσα να ροδίσουν. Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα τους και ένα νόστιμο πιλάφι.

Tip: H συνταγή αυτή είναι ιδανική για παιδιά. Πλάθουμε μικρά τα κοτομπιφτεκάκια και εναλλακτικά τα σερβίρουμε σκέτα (χωρίς τη σάλτσα) μαζί με τσιπς πατάτας.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ