Μπιφτέκια με μοσχάρι, χοιρινό και λουκάνικο

16.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα) βρεγμένες με γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο παγωμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο κομμένο στα 4
  • 1 μαραθόριζα καθαρισμένη κομμένη στα 4
  • ½ πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο

Eκτέλεση
Aφαιρούμε με μαχαίρι το περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Bάζουμε τη μαραθόριζα και το κρεμμύδι στο μίξερ και τα κόβουμε σχεδόν μέχρι να πολτοποιηθούν. Mεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το λουκάνικο. Aνακατεύουμε καλά με το χέρι και μεταφέρουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Ψήνουμε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με ψητές κόκκινες πιπεριές.

Κώστας Τσίγκας