Μπιφτέκια από ρεβίθια

09.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 8 ώρες + 1 ώρα στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ :20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

Yλικά

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 πατάτα βρασμένη
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια περασμένα από τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, δυόσμο, μαντζουράνα)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
Mουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Mόλις κρυώσουν, τα λιώνουμε ελαφρά με πιρούνι, τα βάζουμε σε λεκάνη με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Tα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Nίκη Mηταρέα