Μπιφτέκια από κολοκύθια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς

31.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • ½ κιλό κολοκύθια φρέσκα
  • 350 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓIA TH ΣAΛTΣA

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας balsamico
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Tρίβουμε τα κολοκύθια σε λεκάνη, τα στραγγίζουμε και τα πιέζουμε με το χέρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρεμμύδια, τα αβγά, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, τα μυρωδικά και το αλεύρι. Aνακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ή στον φούρνο στους 200°C μέχρι να μαυρίσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, προσθέτουμε αλεύρι αν χρειάζεται και πλάθουμε μπιφτέκια. Tηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά κι από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

Nίκη Mηταρέα