Μπες στο τρένο των γεύσεων & μάθε να μαγειρεύεις

11.10.2011
Στο τρένο του FOOD for THOUGHT οι επιβάτες παίζουν, μαθαίνουν, διασκεδάζουν και δοκιμάζουν.

Το φαγητό δεν είναι μόδα. Δεν εξαντλείται σε συνταγές, ούτε καν στην κουζίνα. Το φαγητό είναι η μία γέφυρα που μας ταξιδεύει στον κόσμο αποτυπώνοντας κουλτούρες και φιλοσοφίες. Πάνω απ’ όλα όμως είναι συναίσθημα, είναι ζωή. Xρειάζεται πολλή τρέλα και φαντασία και μια κάποια φιλομάθεια και μια βέβαιη ροπή προς τις απολαύσεις.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στα LUDENS LABS, μπαίνει σε τροχιά το Εργαστήριo FOOD for THOUGHT με τη Μελίνα Σιδηροπούλου. Αποσπάσματα ταινιών, βιβλία, παιχνίδια, γράψιμο ή όποιο εκφραστικό μέσο διαθέτει ο καθένας, επιστρατεύονται για να ανιχνεύσουμε τη σχέση μας με το φαγητό, τη σημασία του και το συμβολισμό του.

Στο τρένο του FOOD for THOUGHT οι επιβάτες παίζουν, μαθαίνουν, διασκεδάζουν και δοκιμάζουν. Όπως όταν ο καμαρότος θα χτυπήσει ελαφρά την πόρτα και θα σερβίρει διαφορετικά καρέ σοκολάτας Valhrona αποκαλύπτοντας τις πολλαπλές πτυχές του κακαόδεντρου.

Στους 8 σταθμούς της διαδρομής θα συναντήσουμε τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα σε ρόλο μάγου που θα μεταμορφώσει τα απομεινάρια του ψυγείου σε λουκούλλειο γεύμα, τον Σίμο Γεωργόπουλο με τη σπουδαία μύτη του να ανιχνεύει τ’ αρώματα τον κρασιών και τον θρυλικό κριτικό γεύσης Επίκουρο που θα μιλήσει για το μεγαλύτερο του πάθος, το φαγητό, και θα εξηγήσει όλους τους λόγους που δεν πρέπει να πυροβολούμε τον... πιανίστα. Τελικός σταθμός; Τα πιο λευκά, γευστικά Χριστούγεννα.

Οι δραστηριότητες του εργαστηρίου θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβρη και περιλαμβάνουν 8 δίωρες συναντήσεις κάθε Παρασκευή 7-9 το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 211-0108404 και 6947544423.