Χοιρινό με κάππαρη και γλυκό κρασί

23.01.2012

Υλικά για 2 άτομα

  • ½ κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό
  • αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • ½ πακέτο πένες

Eκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες 1 εκατοστού, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος για 5 λεπτά με χαμηλωμένη τη φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε πάλι το κρέας, το φασκόμηλο, το κρασί, το ξίδι, το νερό και την κάππαρη. Ελέγχουμε ξανά το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες με αρκετό αλάτι. Μοιράζουμε τα μακαρόνια και το κρέας στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.