Σαλάτα με ρεβίθια, καρότο και σταφίδες

19.03.2012

Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά κομμάτια στον τρίφτη
  • 1/4 φλιτζανιού σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 πρέζα κύμινο τριμμένο
  • 1 πρέζα κόλιαντρο τριμμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμύδι σε μπόλικο νερό για μία ώρα περίπου. Σουρώνουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι γιατί δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μεγάλο μπολ μαζί με το καρότο, τις σταφίδες και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.