Σαλάτα με φακές, κολοκύθα και τυρί

12.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
2 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 180 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους (βρασμένη, αλλά όχι λιωμένη)
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί ανεβατό Βερμίου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τις φακές σε νερό που βράζει για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε. Τις ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη. Βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις φακές, την κολοκύθα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς, σκορπίζουμε από πάνω το ανεβατό Βερμίου και σερβίρουμε.

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ