Ραπανάκια με φρέσκο κρεμύδι και δυόσμο

27.12.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 800 γρ. ραπανάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα ραπανάκια. Bράζουμε πολύ νερό και το σκόρδο σε κατσαρόλα. Δύο λεπτά αφότου κοχλάσει, προσθέτουμε τα ραπανάκια. Βράζουμε για 4 λεπτά και τα βγάζουμε από το νερό. Σοτάρουμε τον μαραθόσπορο σε στεγνό τηγάνι για 1 λεπτό. Aποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα ραπανάκια και το βούτυρο και ανακινούμε να τα καλύψει. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού. Aλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ