Σοκολατένιο κέικ με αμυγδαλόπαστα

02.01.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 11/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 150 γρ. αμυγδαλόπαστα (marzipan)
  • ½ φλιτζάνι chocolate chips

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι μαζί με το κακάο και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης συνεχίζοντας το χτύπημα. Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια μεγέθους μεγάλου ζαριού και την ανακατεύουμε με τα chocolate chips. Φυλάμε 5 κουτ. σούπας και ρίχνουμε την υπόλοιπη στο κέικ. Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ρίχνουμε από πάνω τις 5 κουταλιές που κρατήσαμε. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού μας.

ΤΙΡ: Θα βάλουμε ψιλοκομμένα λουκούμια με άρωμα μαστίχα αντί για αμυγδαλόπαστα και chips λευκής σοκολάτας αντί για chocolate chips.

ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ