Ομελέτα στον φούρνο

30.01.2012

Yλικά

  • 4 αβγά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα

Eκτέλεση
Σπάμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα πυρέξ ή ένα ταψί φούρνου διαμέτρου 14-16 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η ομελέτα. Σερβίρεται αμέσως και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.