Τηγανητό μανούρι σε φύλλο με μήλο

14.12.2011

Υλικά για 2 άτομα

  • 100 γρ. μανούρι
  • ½ μήλο καθαρισμένο
  • 2+1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 2+1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι

Eκτέλεση
Κόβουμε το μανούρι και το μήλο σε μακρόστενα κομμάτια. Τα αναμειγνύουμε σε μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη. Απλώνουμε το φύλλο και το κόβουμε στη μέση. Βάζουμε από 1 κουταλάκι ζάχαρη στο κάθε κομμάτι. Αλείφουμε τα φύλλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε στην άκρη του κάθε φύλλου τη μισή γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας, γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Bάζουμε σε τηγάνι μία κουταλιά βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις φλογέρες με το κλείσιμο προς τα κάτω και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά. Τις γυρίζουμε και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Τις ψήνουμε μέσα σε ταψάκι στον φούρνο για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και τις μεταφέρουμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.