Προβατίνα Γιουβέτσι

09.01.2012

Υλικά

  • 2 κλωνάρια ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο + 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Bάζουμε το κρέας, τη ρίγανη και το ολόκληρο κρεμμύδι σε κατσαρόλα, το καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 2 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα 3 κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα σε ταψί και προσθέτουμε το ζουμί από το κρέας, αφού αφαιρέσουμε το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και το κρέας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε προαιρετικά με μάσκουρι, το παραδοσιακό τυρί της Αμφίκλειας, ή με φέτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ