Γίγαντες στο φούρνο

02.05.2012

Υλικά για 6 μερίδες

• 3-4 φλιτζάνια φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών • 2 καρότα σε ροδέλες • 2 σκελίδες σκόρδο • Αλάτι • Λίγο μαϊντανό και δυόσμο • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες • 1-2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 2-3 ντομάτες

Εκτέλεση: Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη. Την επομένη τα βράζουμε για 5΄, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 5-6 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τις ντομάτες και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί. Βάζουμε τα φασόλια σε ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 180-200οC για 30-40΄.