Καροτόσουπα βελουτέ

20.02.2012

Υλικά:

  • 1 κιλό καρότα
  • ½ κιλό πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • Αλάτι
  • Πολύχρωμα πιπέρια
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. λάδι.

Εκτέλεση:
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα καρότα, τις πατάτες, το σέλερι και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε στο λάδι. Σβήνετε με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και κατόπιν το αλάτι και τα πιπέρια και αφήνετε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄. Αφού κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και κατόπιν περνάτε το μείγμα από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι, και γαρνίρετε με τριμμένο καρότο.

Μυστικό! Στη συγκεκριμένη σούπα τα πιπέρια μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα μπαχαρικά, όπως π.χ. από κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο. Επίσης, αν παραλείψετε το κρασί και τα μπαχαρικά μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο παιδικό γεύμα!