ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ!

09.01.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μπουκιές
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

  • 400 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 80 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 4 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 6 κουτ. σούπας νερό
  • λίγο αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΛΩΤΟΥ

  • 2 λωτούς μεγάλους πολύ ώριμους
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνέλι με τα μυρωδικά για μία ώρα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον ζωμό του. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε στο multi τις νιφάδες καλαμποκιού, το θυμάρι, το αμύγδαλο, το κύμινο και τον κουρκουμά και πιέζουμε τον διακόπτη δύο φορές, ίσα να σπάσουν οι νιφάδες. Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό. Αλευρώνουμε τις μπουκιές κουνελιού, τις βουτάμε στα ασπράδια και τις πανάρουμε στις νιφάδες. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει. Τηγανίζουμε το κουνέλι στη φριτέζα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα του. Καθαρίζουμε τον λωτό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με πιρούνι. Σερβίρουμε σε πιατέλα καρφώνοντας ξυλάκια μπαμπού στις μπουκιές. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα λωτού και πράσινη σαλάτα.

ΣΗΜ.: Το νόστιμο αυτό φαγητό μοιάζει σαν γλειφιτζούρι! Το είχα γευτεί από τα χεράκια του σεφ Ανδρέα Λαγού, ο οποίος μου παραχώρησε και τη συνταγή. Είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε και εσείς. Καλή επιτυχία!