Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη

17.04.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 1/2 - 2 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο
  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ανάμεικτα
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο, βάζουμε το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα καρότα και μετά τα μανιτάρια. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και την κανέλα και ρίχνουμε τον ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας, και 10 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.