Αγριογούρουνο με οξυμελι, φιρίκια και σελινόριζα

09.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2 ημέρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο κόντρα
  • 8 φιρίκια κομμένα στη μέση
  • 4 σελινόριζες μικρές
  • 12 κοκκάρια (κρεμμυδάκια)
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια φασκόμηλο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • ½ φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 8 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας πάνω στο κρέας, το τυλιγουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες. Μετά τις 2 ημέρες, βάζουμε σε ταψί τα φιρίκια καθαρισμένα, τις σελινόριζες, το σκόρδο και τα κοκκάρια, πασπαλίζουμε με θυμάρι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα. Στη συνέχεια, στρώνουμε σε ταψί τα πορτοκάλια σε δύο στρώσεις και το φασκόμηλο, και από πάνω τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το κρέας με την υπόλοιπη μαρινάδα. Σερβίρουμε το αγριογούρουνο και συνοδεύουμε με τα ψητά φρούτα που έχουμε ζεστάνει για 10 λεπτά στον φούρνο.