Λαγάνα από τα χεράκια σου

24.02.2012
Πώς μπορείς να φτιάξεις νόστιμη σπιτική λαγάνα με τα χεράκια σου;

Φέτος πρωτοτύπησε κι αντί να αγοράσεις έτοιμη λαγάνα κάνε μια απόπειρα και φτιάξε τη μόνη, με τα χεράκια σου! Το βασικό της μυστικό; Το ότι παρασκευάζεται χωρίς προζύμι, εξού και τα... «άζυμα» της Παλαιάς Διαθήκης.

Για να τη φτιάξεις το μόνο που χρειάζεσαι είναι αλεύρι, λαδάκι, μαγιά, νέρό, σουσάμι και λίγο αλατάκι ενώ ο τρόπος παρασκευής της είναι εξίσου εύκολος. Δες τη συνταγή και θα το διαπιστώσεις!

ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. αλεύρι μαλακό

* 1/2 φλιτζάνι λάδι

* 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά

* 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

* Νερό, Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

* Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

* Διαλύεις τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και αφήνετε μισή ώρα να αφρίσει.

* Προσθέτεις το λάδι, το αλεύρι και ανακατεύεις. Ζυμώνεις το μείγμα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή και της δίνεις σχήμα λαγάνας.

* Στη συνέχεια την τοποθετείς σε λαδωμένο ταψί και την σκεπάζεις με μία καθαρή πετσέτα αφήνοντάς την να "ξεκουραστεί" μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της.

* Μετά αλείφεις ελαφρά με λίγο λάδι και πασπαλίζεις με σουσάμι ενώ πατάς τα δάχτυλά σου στην επιφάνεια για να σχηματίσεις μικρές γουβίτσες.

* Τέλος, ψήνεις μέχρι να ροδίσει.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Αν θέλεις να πρωτοτυπήσεις μπορείς να προσθέσεις αρωματικά όπως δεντρολίβανο ή να ενισχύσεις τη γεύση της με μικρά ντοματίνια αραδιάζοντάς τα πάνω στη ζύμη με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω.

Και μην ξεχνάς: Με μέτρο η κατανάλωση της λαγάνας διότι αν και είναι πολύ νόστιμη δεν παύει να είναι αρκετά παχυντική!

Καλά κούλουμα!