Σπλήνες γεμιστές

15.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια

Υλικά

* 4 σπλήνες αρνίσιες

* 150 γρ. κιμά αρνίσιο

* 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

* 50 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους

* 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

* 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

* 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

* 1 φλιτζάνι κρασί λευκό

* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

* αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Bράζουμε νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις σπλήνες.

Xαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Tις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Τις ανοίγουμε με μαχαίρι από τη μία πλευρά, αφήνοντας άθικτη την άλλη πλευρά τους.

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 λεπτά ακόμη.

Bάζουμε στο τηγάνι το κύμινο, τον ντοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.

Γεμίζουμε τις σπλήνες με το μείγμα και σφραγίζουμε την ανοιχτή τους πλευρά με οδοντογλυφίδα.

Τις ψήνουμε στην ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.