Κρεατόπιτα με πασχαλινά αβγά

11.04.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 4 αβγά πασχαλινά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα
  • σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τον αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις τον κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μαζί με τον μαϊντανό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Bάζουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε πάνω του το μείγμα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.