Πατέ αβγών με πιπεριές Φλωρίνης

30.05.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 5 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια

Υλικά

  • 3 αβοκάντο ώριμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλιτζάνια κουκιά καθαρισμένα και βρασμένα
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 6 αβγά πασχαλινά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
  • 4 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ τα αβοκάντο με τα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, τον χυμό του λεμονιού, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 2 λεπτά και έπειτα σε σιγανή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε και τη ζελατίνη στο μείγμα. Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα διαδοχικά τις πιπεριές Φλωρίνης, τα αβγά ολόκληρα και το μείγμα. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου.

Τι είναι το πατέ & ποιά η προέλευσή του;