Ζαχαρόπαστα

05.06.2012

Υλικά

-1 κιλό ζάχαρη άχνη
-2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
-2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
-1 βανίλια
-5 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

-Αδειάζετε την άχνη σε ταψί και κάνετε sμια τρύπα στο κέντρο. Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό και τη ζελατίνη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά.

-Ρίχνετε τη γλυκόζη και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει σιρόπι. Μόλις κρυώσει, το ρίχνετε στο ταψί με την άχνη και ζυμώνετε.

-Σχηματίζετε μια μπάλα και με πλάστη σιλικόνης την ανοίγετε σαν φύλλο ζύμης, σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με άχνη.

-Το φύλλο ζαχαρόπαστας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε κέικ ή να το κόψετε με cookie cutters για να διακοσμήσετε τούρτες και γλυκά.