Τηγανίτες με μέλι

30.05.2012
Χτυπάμε με το σύρμα ή στο μπλέντερ το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τον πολτό μήλου, το βούτυρο, το αβγό, τα ασπράδια και το αλεύρι ολικής άλεσης.

Υλικά

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. πολτό μήλου
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το σύρμα ή στο μπλέντερ το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τον πολτό μήλου, το βούτυρο, το αβγό, τα ασπράδια και το αλεύρι ολικής άλεσης. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15?. Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τον χυλό (ίσα ίσα να καλύπτει τον πάτο). Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι , sauce σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη.