Ομελέτα με κεμπάπ και γιαούρτι

08.06.2010

Yλικά

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κεμπάπ έτοιμο από το σουπερμάρκετ κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το κεμπάπ στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το γλυκό πιπέρι, την ντομάτα και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα ασπράδια με το γάλα και το ανθρακούχο νερό για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι φούρνου και ρίχνουμε τα αβγά. Γυρνάμε προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί παντού το αβγό και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τη γέμιση με το κεμπάπ στη μισή πλευρά και φουρνίζουμε. Ψήνουμε την ομελέτα για 3 λεπτά, τη βγάζουμε από τον φούρνο, τη γλιστράμε προσεκτικά στο πιάτο και σερβίρουμε.

ΣΗΜ.: Τα αβγά για την ομελέτα δεν χρειάζονται πολύ χτύπημα. Διαφορετικά, εισάγουμε πολύ αέρα και η ομελέτα θυμίζει σφουγγάρι.