Καρμπονάρα της μαμάς

24.07.2013
Ζεσταίνουμε το μπέικον σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και μόλις γίνει τραγανό, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 6
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 150 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 8 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε το μπέικον σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και μόλις γίνει τραγανό, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και στη συνέχεια επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου έβρασαν. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον, το βούτυρο και το λάδι καλά ζεσταμένο. Προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα μακαρόνια σταδιακά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ