Μακαρονάκι με μυζήθρα και λουκάνικο

06.05.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 200 γρ. λουκάνικο με σκόρδο
  • 300 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 1/4 φλιτζανιού νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Βράζουμε το μακαρονάκι. Παράλληλα, αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα χοντροκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Μόλις αρχίσει να μαραίνεται, ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τη μυζήθρα με το γάλα, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε ξανά και μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμό τους. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.