Σπαγγέτι με ψητή σάλτσα ντομάτας και αβγά

19.11.2012
Ανακατεύουμε καλά σε ρηχό ταψί τις ντομάτες με το σκόρδο, τη ζάχαρη, το βασιλικό και το αλάτι. Ψήνουμε στους 250°C για 15 λεπτά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

* 500 γρ. σπαγγέτι

* 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια

* 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

* 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

* 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

* 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

* 4 αβγά

* αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ανακατεύουμε καλά σε ρηχό ταψί τις ντομάτες με το σκόρδο, τη ζάχαρη, το βασιλικό και το αλάτι. Ψήνουμε στους 250°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί για 15 λεπτά επιπλέον. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα αβγά προσεκτικά στις τέσσερις γωνίες του ταψιού, σκεπάζουμε και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Βράζουμε το ζυμαρικό σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και μοιράζουμε σε 4 πιάτα. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε μερίδα ζυμαρικού από ένα αβγό με μπόλικη σάλτσα, πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.