Καλογερικό με κατσικάκι, θυμάρι και καβουρντισμένο ξερό ανθότυρο

26.06.2013
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κατσικάκι από όλες τις πλευρές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα και 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. καλογερικό (παραδοσιακό ζυμαρικό Κρήτης)
  • 1 κιλό κατσικάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας ανθότυρο ξερό τριμμένο
  • 4 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κατσικάκι από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το πετιμέζι. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο νερό χλιαρό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κρέας μέχρι να μελώσει. Πριν από το τέλος, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Βράζουμε το ζυμαρικό σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και καβουρντίζουμε το ανθότυρο. Σερβίρουμε το ζυμαρικό, από επάνω το κατσικάκι με τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με το ανθότυρο.