Φιδές με γαυροφιλέτο, λεμονόχορτο, ματζουράνα και αβοκάντο

04.02.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

300 γρ. φιδέ

4 φιλέτα γαύρου

1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 πρέζα αλάτι χοντρό

1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κουτ. σούπας λεμονόχορτο

2 κλωναράκια ματζουράνα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Μαρινάρουμε τα φιλέτα του γαύρου για 15 λεπτά σε μπολ με το χοντρό αλάτι, τον χυμό μοσχολέμονου, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λεμονόχορτο, την πιπερίτσα, αλατοπίπερο και το αβοκάντο. Βράζουμε τον φιδέ, σουρώνουμε και τον ραντίζουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε απαλά τον φιδέ με τα ντοματίνια, προσθέτουμε τον μαριναρισμένο γαύρο και τη ματζουράνα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.