Αραβική πίτα με τυρί, μανιτάρια, σπανάκι και κοτόπουλο

17.01.2013

Yλικά

2 αραβικές πίτες

200 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα

2 φιλέτα κοτόπουλου

1 φλιτζάνι τυρί κατίκι

1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας σπανάκι πλυμένο και στεγνό

2 φέτες μπέικον

1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια

καρδιές μαρουλιού

λίγο ελαιόλαδο

Για τη sauce

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι πριν σοτάρουμε και το μπέικον και, στη συνέχεια, και τα μανιτάρια. Ετοιμάζουμε τη sauce αναμειγνύοντας τα υλικά της. Ζεσταίνουμε ελάχιστα τις αραβικές πίτες και απλώνουμε τη sauce. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο κέντρο της κάθε πίτας μαζί με τα μανιτάρια και το μπέικον. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κατίκι, το σπανάκι, το μαρούλι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε σφιχτό ρολό.