Μοσχαρίσιο burger με τσένταρ

19.11.2014

Yλικά

  • 2 ψωμιά για burger
  • 2 φέτες τσένταρ
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 2 φέτες ντομάτα

Για το burger

  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από στήθος
  • 1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Eκτέλεση
Τηγανίζουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού σε λίγο ελαιόλαδο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και ψιλοκόβουμε. Αναμειγνύουμε τα υλικά για το burger σε λεκάνη, προσθέτουμε το τηγανισμένο κρεμμύδι και δίνουμε στο μείγμα σχήμα κυλινδρικό. Τυλίγουμε τον κύλινδρο σε διαφανή μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τον κύλινδρο του burger σε φέτες των 200 γραμμαρίων. Τσιγαρίζουμε τα burgers σε τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να σκουρύνουν, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βάζουμε στη βάση του ψωμιού το μπιφτέκι, το τυρί, το μαρούλι και την ντομάτα.