Σπαγγέτι με σπανάκι και κότατζ

29.10.2013

5 μερίδες

  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό σπανάκι, μόνο τα φύλλα, πλυμένα και κομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι κότατζ, στραγγισμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά τυρί τριμμένο

1. Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό τα κρεμμύδια.

3. Προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε για 3-5 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.

4. Προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά.

5. Αποσύρετε το μείγμα των λαχανικών από τη φωτιά, το βάζετε σε μπλέντερ μαζί με το κότατζ και τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

6. Αλατοπιπερώνετε το κρεμώδες μείγμα, το αδειάζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε για λίγο.

7. Σουρώνετε τα σπαγγέτι, τα ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

8. Σερβίρετε σε πιάτα ελαφρώς ζεσταμένα κι αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί της προτίμησής σας.

Θα την κάνω γιατί: Λατρεύω τα ζυμαρικά σε οποιαδήποτε εκδοχή τους και δεν μπορώ να πω «όχι!» σε ένα τόσο ελκυστικό και νόστιμο πιάτο.

Εναλλακτικές προτάσεις: Ζυμαρικά με σάλτσα πέστο, ή σάλτσα λαχανικών, ή τυρί κρέμα.