Φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα

15.03.2013

5 μερίδες

  • ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα, καλά πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

1. Βράζετε τα φασόλια σε αρκετό νερό για περίπου 5 λεπτά.

2. Αλλάζετε εντελώς το νερό - αν γίνεται με ζεστό και όχι κρύο.

3. Ξαναβάζετε τα φασόλια να βράσουν και προσθέτετε τα λαχανικά. Αν χρειάζεται ρίχνετε επιπλέον νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται καλά όλα τα υλικά.

4. Μόλις τα φασόλια βράσουν και μαλακώσουν αρκετά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη.

Θα την κάνω γιατί: Χειμώνας χωρίς όσπρια γίνεται; Δεν γίνεται...

Εναλλακτικές προτάσεις: Φασόλια με μπρόκολο, ή φασολάδα παραδοσιακή, ή φακές με σπανάκι.