Σφουγγάτο με κιμά

27.08.2013

Yλικά

  • 750 γρ. κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • ? 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη

EKTEΛEΣH

Σοτάρουμε τον κιμά σε τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μετά τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα καλά μαζί με τον άνηθο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ