Μελιτζανοκεφτέδες

14.01.2013

Yλικά

5 μελιτζάνες τσακώνικες

2 πατάτες μέτριες

200 γρ. φέτα

150 γρ. ανθότυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 αβγά

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι όσο χρειαστεί για το χυλό

λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και παράλληλα βράζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις χτυπάμε μαζί με τα κρεμμύδια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας σιγά σιγά και όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του χυλού κουταλιά κουταλιά μέχρι να τηγανίσουμε όλους τους μελιτζανοκεφτέδες.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος