Κοτόπουλο με κρασί και πλιγούρι

29.11.2012

Yλικά

  • 2 κοτόπουλα σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τη φλούδα του)
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαχάρι, τη δάφνη και τη φλούδα λεμονιού. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου του περιεχομένου της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία με μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Οταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις μερίδες και τις διατηρούμε ζεστές. Σουρώνουμε το ζουμί και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Μόλις μαλακώσει το πλιγούρι, το σερβίρουμε κι από πάνω αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Συνταγή: εφη γιαλουση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ