Συκωταριά με πιλάφι

29.11.2012

Yλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 2+2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1+1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο φρέσκο
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κιλό ρύζι μακρύκκοκο
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ετοιμάζουμε το ρύζι: Βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε και τον ζωμό του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με πετσέτα για να γίνει το ρύζι σπυρωτό. Οση ώρα βράζει το ρύζι, ετοιμάζουμε τη συκωταριά: Ζεσταίνουμε καλά τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο σε τηγάνι και βάζουμε τη συκωταριά. Τη σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά για 6 λεπτά περίπου. Στο σημείο αυτό αλατοπιπερώνουμε καλά τα συκωτάκια και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6 λεπτά επιπλέον. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ρίγανη και το θυμάρι. Μόλις περάσουν 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Σερβίρουμε μαζί με το ρύζι.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ