Καγιανάς με παστό χοιρινό και σφέλα

29.11.2012

Yλικά

  • 3 ντομάτες μέτριες περασμένες από τον τρίφτη
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. χοιρινό παστό σε κομμάτια
  • 80 γρ. σφέλα Μεσσηνίας σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια

EKTEΛEΣH

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες σε βαθύ τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγο. Προσθέτουμε το παστό χοιρινό, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να δέσει και ρίχνουμε τη σφέλα. Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, να δέσει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.

Συνταγή: Νίκη Μηταρέα, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ