Χοιρινό "κλέφτικο" με πράσο και κυδώνι

29.11.2012

Yλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό (από λαιμό)
  • 1 κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό γλυκό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1/2 φλιτζάνι βλαχοτύρι Μετσόβου κομμένο σε κύβους
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε πολύ καλά για 8-10 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε το κρέας σε μπολ με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το φασκόμηλο και το σκόρδο για 4 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε με τα δυο είδη κρασιού. Αμέσως επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί κατά το ήμισυ της αρχικής ποσότητας. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κυδώνι, το τυρί, την κανέλα και το μαραθόσπορο. Κόβουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και 4 ισομεγέθη κομμάτια λαδόκολας. Βάζουμε τη λαδόκολα πάνω στο αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε το φαγητό. Τυλίγουμε καλά το κάθε πακέτο και σφραγίζουμε την κορυφή του με μια περιστροφική κίνηση. Βάζουμε τα πακέτα σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα περίπου.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ