Αγκιναρόπιτα

20.04.2015

Yλικά

2 κιλά καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα

1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

1 φλιτζάνι άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό (όλα ψιλοκομμένα)

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 ντομάτες σε λεπτές φέτες

3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

12 φύλλα κρούστας

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τις καρδιές αγκινάρας, τη φέτα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα αβγά, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα 6 φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τις αγκινάρες. Τοποθετούμε ένα ένα τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας στο ταψί, αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας σε αρκετές μεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Νίκη Μηταρέα, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ