Χαλβάς της Ρήνας

04.02.2013

Yλικά

250 γρ. βούτυρο

6 αβγά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετούλες

1 βανίλια

Για το σιρόπι

1½ φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

ανθόνερο

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο χωρίς να το λιώσουμε. Χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτοι και να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε για άλλα 1-2 λεπτά. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε το ανθόνερο, βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και περιχύνουμε τον χαλβά.

Tip: Ο χαλβάς της Ρήνας είναι σαν ένα ραβανί που μοσχοβολά ανθόνερο. Αν είναι η εποχή του ανθού, μην διστάσετε να προσθέσετε λίγα άνθη εσπεριδοειδών στο σιρόπι και να διακοσμήσετε με αυτά το γλυκό.

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ