Πατάτες με πορτοκάλι και μανταρίνι

26.06.2013
Πλένουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε καλά με σύρμα κουζίνας για να φύγουν τυχόν χώματα. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε άφθονο νερό με το χοντρό αλάτι για 10 λεπτά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. πατάτες μικρές (τύπου Γαλλίας)
  • αλάτι χοντρό
  • 1 πορτοκάλι + 1 μανταρίνι (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλο σπιτικό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε καλά με σύρμα κουζίνας για να φύγουν τυχόν χώματα. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε άφθονο νερό με το χοντρό αλάτι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις βρασμένες πατάτες σε μεγάλη λεκανίτσα και τις ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τις ψήνουμε μέσα σε ταψί σε πολύ δυνατό φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά.