Ρυζοκεφτέδες με μπακαλιάρο και πικάντικη σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα

21.02.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 νύχτα
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/3 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 κουτ. γλυκού σκόνη πιπεριάς καυτερής
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Για τους κεφτεδες

  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα βρασμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 250 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπολ όλα τα υλικά της πολύ καλά. Ετοιμάζουμε τους ρυζοκεφτέδες: Το ρύζι μπορεί να έχει μαγειρευτεί από την προηγούμενη μέρα. Βάζουμε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι σε μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά. Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα. Τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι και τηγανίζουμε τους ρυζοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. Τους μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα λάδια. Τους σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα.