Σαλάτα με σέλερι, ψητά ραπανάκια, πατάτες και κύμινο

18.10.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε μικρό ταψί τα ραπανάκια και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • ? 6 πατάτες μέτριες
  • ? 10 ραπανάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση
  • ? 2 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • ? 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ? 3 κουτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ? 1 κουτ. σούπας σπόρους μουστάρδας
  • ? 1 κουτ. σούπας κύμινο ολόκληρο
  • ? αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε μικρό ταψί τα ραπανάκια και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Βάζουμε σε στενό τηγάνι τους σπόρους της μουστάρδας και το κύμινο και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά οι σπόροι και να αχνίζει το τηγάνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ το γιαούρτι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα, το μέλι και τον χυμό λεμoνιού.

Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε κρύο νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αποφλοιώνουμε. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ με τα ραπανάκια. Προσθέτουμε στις πατάτες το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.