Σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης

19.02.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5-7 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φέτες λαδοτύρι Μυτιλήνης (πάχους 1½-2 εκ.)
  • 1 αβγό
  • 2-3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 10-15 κόκκους πιπέρι ροζ
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τυρί και αφαιρούμε το κερί που το προφυλάσσει. Βάζουμε σε πιάτο την τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε ελαφρώς το αβγό με το μαύρο πιπέρι σε μπολ. Βουτάμε μέσα το τυρί και στη συνέχεια το πανάρουμε μέσα στο πιάτο με τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το τυρί, γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι, συνοδεύουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Μπορούμε να το συνοδέψουμε με διάφορες γλυκόξινες μαρμελάδες ή και με γλυκά του κουταλιού. Πιείτε ένα chardonnay φρέσκο κατά προτίμηση και όχι βαρελάτο.