Σαλάτα με αντίδια, σπαράγγια και αβγά

18.06.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί λευκό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 10 σπαράγγια λεπτά
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 αντίδια μέτρια ή σαλάτες
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι (τα μικρά φύλλα)
  • 3 αβγά βρασμένα κομμένα στη μέση (προαιρετικά)

Για το ντρεσινγκ

  • 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας νερό κρύο

Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι, προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και τους σοτάρουμε μέχρι να γίνουν τραγανά κρουτόν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα σπαράγγια σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα, πλένουμε τα αντίδια και το σπανάκι και τα στραγγίζουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ σαλάτας τα κρουτόν, τα σπαράγγια κομμένα διαγωνίως, τα μπαστουνάκια της πιπεριάς, τα μανιτάρια, τα αντίδια και το σπανάκι. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά για το ντρέσινγκ σε βαζάκι με καπάκι χτυπώντας καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τα αβγά και σερβίρουμε.